Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(36)
IBUK Libra
(12)
Forma i typ
Książki
(33)
E-booki
(12)
Poradniki i przewodniki
(12)
Audiobooki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Druki ulotne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Publikacje religijne
(1)
Dostępność
dostępne
(18)
tylko na miejscu
(8)
nieokreślona
(8)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia MBP Zakopane
(16)
Wypożyczalnia Młodzieżowa MBP w Zakopanem
(1)
Wypożyczalnia Filia Olcza
(3)
Wypożyczalnia Filia Skibówki
(1)
Mediateka
(2)
Czytelnia MBP Zakopane
(13)
Czytelnia Młodzieżowa MBP w Zakopanem
(1)
Autor
Gawęcki Jan
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Zielewska Joanna (dietetyka)
(2)
Aleksandrowicz Julian (1908-1988)
(1)
Anderson Scott (1951- )
(1)
Aronne Louis J
(1)
Awolusi Danuta
(1)
Awolusi Danuta (1986- )
(1)
Babecki Jerzy Wincenty (1890-1980)
(1)
Baltaza Wanda
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Boas Ismar (1858-1938)
(1)
Bober Stanisław (1911-1970)
(1)
Borzobohata-Sawicka Maria
(1)
Bowman Alisa
(1)
Budkiewicz Tomasz
(1)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(1)
Chyliński Marek
(1)
Ciborowska Helena
(1)
Ciborowski Artur
(1)
Cieślak-Kałuża Viviana
(1)
Cryan John F
(1)
Cybulska Barbara (1939- )
(1)
Czerwińska Agnieszka
(1)
Dinan Ted
(1)
Drozd Dorota
(1)
Dullman John
(1)
Dwojewska Iwona
(1)
Dziubińska Joanna (filologia angielska)
(1)
Dziura Aleksandra
(1)
Dąbrowska Marta
(1)
Falkiewicz Kinga
(1)
Fuhrman Joel
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Girtler Małgorzata
(1)
Grad Wanda
(1)
Gradziuk Daria
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Gromala-Rucka Maria
(1)
Gumowska Irena (1912-1991)
(1)
Guzik Anna (1976- )
(1)
Górecka Anna
(1)
Hart Jolene
(1)
Jeznach-Steinhagen Anna
(1)
Józefowicz-Pacuła Joanna
(1)
Kielak Marta
(1)
Knochenhauer Kamila
(1)
Kozłowski Błażej
(1)
Kołodziejczak Anna
(1)
Kwaśniewski Jan
(1)
Lange Elżbieta
(1)
Lewandowska Anna (1988- )
(1)
Longo Valter (1967- )
(1)
Lorie Ivan Fedorovič (1889-1972)
(1)
Magee Elaine
(1)
Miłkowska Katarzyna
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Naszkowska Krystyna
(1)
Nocoń Joanna
(1)
Obrzut Magdalena
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Pawłowski Aleksander (medycyna)
(1)
Peckenpaugh Nancy J
(1)
Polończyk Eugeniusz (?-1932)
(1)
Polończyk Eugeniusz (?-1932). Choroba i zdrowie
(1)
Rogińska Agnieszka
(1)
Rogowska Gabriela
(1)
Rogulska Anna
(1)
Seifert Maciej
(1)
Shattock Paul
(1)
Sobocki Jacek
(1)
Spencer Mimi (1967- )
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(1)
Szawłowski Andrzej W
(1)
Szeląg Dominika
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Szpunar-Radkowska Hanna
(1)
Słodkowski Maciej
(1)
Słoma-Krześlak Małgorzata
(1)
Thiriet-Vuibout Franoise
(1)
Todd Lynda
(1)
Twardosz Wojciech
(1)
Vanet Alain
(1)
Whiteley Paul (1972- )
(1)
Wieczorek-Chełmińska Zofia
(1)
Wolberg Ludwik (1857-1904)
(1)
Woodward Ella
(1)
Zaremba Marek (dietetyk)
(1)
Zaremba Marek (nauki medyczne)
(1)
Zawada Grażyna
(1)
Ziemnicka-Łaska Agata
(1)
Łukaszewska Teresa
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(11)
2010 - 2019
(22)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(3)
1950 - 1959
(1)
1920 - 1929
(1)
1900 - 1909
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(19)
Kraj wydania
Polska
(47)
Ukraina
(1)
Język
polski
(48)
Odbiorca
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(3)
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Dietetyka
(28)
Odżywianie
(10)
Zdrowe żywienie
(5)
Otyłość
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Samoakceptacja
(4)
Zdrowe odżywianie
(4)
Jelita
(2)
Kobieta
(2)
Posiłki na wynos
(2)
Post
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Ziołolecznictwo
(2)
Autyzm
(1)
Choroby
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby serca
(1)
Cukrzyca
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Dieta pudełkowa
(1)
Dieta śródziemnomorska
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Drobnoustroje
(1)
Duchowość katolicka
(1)
Długowieczność
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Higiena
(1)
Higiena psychiczna
(1)
Horoskopy
(1)
Indeks glikemiczny
(1)
Insulinooporność
(1)
Kandydoza
(1)
Kandynoza
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Kucharstwo
(1)
Kwaśniewski Jan
(1)
Leczenie dietą
(1)
Lecznictwo
(1)
Leki
(1)
Medycyna
(1)
Mózg
(1)
Napary roślinne
(1)
Obraz własnego ciała
(1)
Obraz własnego miasta
(1)
Odchudzanie
(1)
Odżywianie Higiena Dietetyka
(1)
Osoby otyłe
(1)
Przemiana duchowa
(1)
Przemiana materii
(1)
Psychobiotyki
(1)
Publicystyka polska
(1)
Układ krążenia
(1)
Witaminy
(1)
Zachowania prozdrowotne
(1)
Zaremba, Marek (dietetyk)
(1)
Zesół AD-HD
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żywność
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Europa
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(8)
Poradnik
(7)
Publikacja bogato ilustrowana
(4)
Wydawnictwa popularne
(4)
Audiobooki
(2)
Książka kucharska
(2)
Podręczniki
(2)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(2)
Poradniki
(2)
Dokumenty dźwiękowe
(1)
Dzienniki
(1)
Książki kucharskie
(1)
Książki mówione
(1)
Opracowanie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Pamiętniki polskie
(1)
Rozważania i rozmyślania religijne
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(8)
Kulinaria
(4)
Styl życia, moda i uroda
(2)
Psychologia
(1)
Religia i duchowość
(1)
Rozwój osobisty
(1)
48 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Poczuj się lepiej : jak dobrze jeść, by dobrze żyć / dr Wanda Baltaza ; [kolaże: Joanna Nocoń]. - Wydanie I. - Warszawa : Buchmann, 2022. - 221, [3] strony : fotografia, ilustracje, portret ; 23 cm.
Która dieta jest najlepsza? Czy można jeść po 18? Ile litrów wody należy wypić, żeby być zdrowym? Wanda Baltaza, dietetyk kliniczny z dużym doświadczeniem codziennie w swoim gabinecie odpowiada na takie pytania. Co więcej, większość z nich się powtarza. Bo choć źródeł informacji jest coraz więcej, to poziom dietetycznego zagubienia systematycznie rośnie. „Poczuj się lepiej” to rodzaj dietetycznej pierwszej pomocy. Książka, która pozwoli zrozumieć podstawowe zasady zdrowego odżywiania i po prostu poczuć się lepiej. Znajdziemy w niej poparte naukowymi badaniami informacje o dietach oraz przewodnik po najczęstszych dolegliwościach. Całość zakończona jest Q&A z najczęstszymi pytaniami z gabinetu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia MBP Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia MBP Zakopane
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia MBP Zakopane
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia MBP Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Praktyczne wskazówki leczniczo-dyetetyczne / Eug. Polończyk. - Lwów : nakł. autora, 1922 (Lwów : Druk. Pospieszna). - 32 s. ; 18 cm.
(Choroba i zdrowie / Eugeniusz Polończyk ; 9a)
Dodatek do pracy nr 9 tegoż cyklu pt: "Żywienie się jako środek leczniczy".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia MBP Zakopane
Brak informacji o dostępności: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Młodzieżowa MBP w Zakopanem
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia MBP Zakopane
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia MBP Zakopane
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61(03) (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia MBP Zakopane
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy wiesz, że soja to bardzo zdrowy produkt i powinniśmy ją jeść częściej? Czy wiesz, że modny obecnie olej kokosowy jest prawie pozbawiony witamin i składników mineralnych? Czy wiesz, że dieta bezglutenowa może zredukować twoją dobrą florę bakteryjną? Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że część informacji o nich to kłamstwo? Bo czy wiesz, że superfoodsy nie zawsze działają cuda? I nie wszystko, co nie ma certyfikatu jakości, jest bezwartościowe, rakotwórcze i naszprycowane chemią? Pora dowiedzieć się, jak wygląda prawda o jedzeniu! Ta książka to żywieniowy demaskator. Autorka wzięła pod lupę produkty spożywcze, przeanalizowała diety i postanowiła obalić najbardziej rozpowszechnione żywieniowe mity. Przekonaj się, ile naprawdę wiesz o zdrowym jedzeniu i zacznij świadomie dokonywać właściwych wyborów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filia Olcza
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia MBP Zakopane
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
E-book
W koszyku
„Zdrowa dieta przyszłej mamy” to kompendium wiedzy niezbędne każdej kobiecie oczekującej na narodziny dziecka. Książka porusza wszystkie najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w ciąży, prezentuje metody radzenia sobie z dolegliwościami, a także dietetycznego wspomagania leczenia chorób charakterystycznych dla tego okresu. Odpowiada na większość najczęściej pojawiających się pytań, rozwiewa wiele wątpliwość i obala mity, które często są powodem wielu niepotrzebnych wyrzeczeń i zmartwień wśród przyszłych mam. W publikacji znajdują się odpowiedzi na pytania co, ile i kiedy powinny jeść kobiety, jednocześnie nie narzucając rygorystycznych zakazów, ani nakazów, pozostawiając pole do indywidualnego wkomponowania poszczególnych zasad we własny tryb życia, preferencje żywieniowe i stan zdrowia.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
Zdrowe gotowanie by Ann / Anna Lewandowska. - Warszawa : Burda Publishing Polska, copyright 2016. - 420, [4] strony : ilustracje kolorowe ; 23 cm.
Na okł.: 200 przepisów! : nowe wydanie : dodatkowe potrawy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia MBP Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; * żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi; * racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; * rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych. Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili : - cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; - fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; - potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; - składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; - normy żywieniowe i planowanie żywienia; - ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka została tak napisana, aby pomóc czytelnikowi: - zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju, - właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać, - nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań. W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne, t. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami. Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny. Książka przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Podręcznik kompleksowo omawia zasady żywienia pacjentów z cukrzycą. Obok podstaw zaburzenia gospodarki węglowodanowej i metod oceny stanu odżywiania, podręcznik zawiera doniesienia naukowe i wytyczne towarzystw naukowych przedstawione w formie praktycznych zaleceń. Książka w sposób holistyczny pokazuje zasady żywienia pacjentów z cukrzycą w wielu aspektach. Opisane zostało postepowanie z pacjentami ze stanami przedcukrzycowymi, z cukrzycą ciążową, chorymi onkologicznie z cukrzycą, chorymi z nadwaga i otyłością, chorymi przygotowywanymi do leczenia bariatrycznego i w wielu innych przypadkach. Książka dedykowana jest lekarzom rodzinnym, diabetologom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Książka stanowi omówienie znaczenia prawidłowego żywienia podczas ciąży i laktacji, zasad żywienia w tym okresie z uwzględnieniem suplementacji, obejmie też zagadnienia dotyczące żywienia w ciąży powikłanej cukrzycą, niedokrwistością, ciążowym stanami nadciśnieniowymi, cholestazą, ze współistniejącą otyłością, chorobami przewodu pokarmowego, niewydolnością nerek, chorobami nowotworowymi, po zabiegach bariatrycznych, po przeszczepieniu narządów
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Zapewnienie interdyscyplinarnej opieki pacjentowi z rozpoznaną insulinoopornością stanowi podstawową profilaktykę cukrzycy typu 2. Istnieje coraz większa potrzeba wprowadzania działań ograniczających rozwój tej choroby i związanych z nią powikłań, a także wczesnego wykrywania zaburzeń gospodarki węglowodanowej. Niniejsza publikacja to kompleksowe kompendium poświęcone insulinooporności. Prezentowane treści stanowią podsumowanie obecnego stanu wiedzy wraz z instrukcją stosowania w codziennej praktyce. Książka – poza zagadnieniem insulinooporności – w sposób przejrzysty przedstawia wskazówki, jak modyfikować zalecenia w przypadku występowania chorób współtowarzyszących, takich jak choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników czy niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby, oraz jak postępować w schorzeniach przewodu pokarmowego wymagających stosowania diety łatwo strawnej. Publikacja dedykowana jest lekarzom i dietetykom jako pomoc w codziennej opiece nad pacjentem z rozpoznaną insulinoopornością.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej