Jędrusek-Golińska Anna
Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2473)
Kozioł Paweł
(2010)
Kotwica Wojciech
(811)
Kowalska Dorota
(650)
Kochanowski Jan
(490)
Jędrusek-Golińska Anna
(-)
Konopnicka Maria
(423)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(407)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(370)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(362)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(291)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(279)
Trzeciak Weronika
(260)
Krasicki Ignacy
(248)
Boy-Żeleński Tadeusz
(245)
Leśmian Bolesław
(245)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(245)
Prus Bolesław (1847-1912)
(243)
Słowacki Juliusz
(232)
Goliński Zbigniew
(198)
Dug Katarzyna
(197)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Christie Agatha (1890-1976)
(195)
Czechowicz Józef
(187)
Mickiewicz Adam
(183)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(183)
Orzeszkowa Eliza
(180)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(168)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(162)
Praca zbiorowa
(160)
Shakespeare William (1564-1616)
(160)
Jachowicz Stanisław
(158)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(153)
Kraszewski Józef Ignacy
(150)
Fabianowska Małgorzata
(147)
Roberts Nora (1950- )
(147)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(143)
Szulc Andrzej
(143)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(142)
Morsztyn Jan Andrzej
(139)
Baudelaire Charles
(138)
King Stephen (1947- )
(138)
Prus Bolesław
(137)
Lech Justyna
(135)
Staff Leopold (1878-1957)
(134)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(133)
Mróz Remigiusz (1987- )
(132)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(131)
Reymont Władysław Stanisław (1867-1925)
(131)
Rolando Bianka
(131)
Lange Antoni
(125)
Kasprowicz Jan (1860-1926)
(121)
Napierski Stefan
(115)
Tuwim Julian (1894-1953)
(115)
Lenartowicz Teofil
(112)
Pigoń Stanisław (1885-1968)
(112)
Lem Stanisław (1921-2006)
(110)
Chotomska Wanda (1929- )
(109)
Conrad Joseph (1857-1924)
(109)
Polkowski Andrzej
(109)
Skibniewska Maria (1904-1984)
(107)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(106)
Liebert Jerzy
(105)
Mazan Maciejka
(102)
Siemianowski Roch (1950- )
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(101)
Cieślik Donata
(99)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(99)
Webb Holly
(99)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(96)
Gomulicki Wiktor
(95)
Parandowski Jan (1895-1978)
(95)
Tetmajer Kazimierz Przerwa (1865-1940)
(93)
Asnyk Adam
(92)
Zarawska Patrycja
(91)
Uniechowski Antoni (1903-1976)
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Domańska Joanna (1970- )
(89)
Krasiński Zygmunt (1812-1859)
(89)
Miciński Tadeusz
(87)
Sekuła Elżbieta
(87)
Spirydowicz Ewa
(87)
Zieliński Bronisław (1914-1985)
(87)
Sienkiewicz Henryk
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Coben Harlan (1962- )
(84)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(84)
Kniaźnin Franciszek Dionizy
(83)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(83)
Kosior Filip (1992- )
(83)
Wilusz Tomasz
(83)
Dickens Charles (1812-1870)
(81)
Kasprowicz Jan
(81)
Kierszys Zofia (1921-2000)
(81)
Szelburg-Zarembina Ewa (1899-1986)
(81)
Dehnel Tadeusz Jan (1906-1974)
(80)
Szweykowski Zygmunt (1894-1978)
(80)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
1 wynik Filtruj
E-book
W koszyku
W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec produktów funkcjonalnych jest tego naturalną konsekwencją. Celem pracy było poznanie wybranych elementów postawy starszych dorosłych w porównaniu z młodszymi względem żywności funkcjonalnej oraz ich związku z wrażliwością smakową, a także zbadanie wpływu wieku na pożądalność konsumencką produktów funkcjonalnych. Wiek stanowił najsilniejszy predyktor zmian wartości progów rozpoznania smaku słodkiego i słonego oraz drugi w kolejności dla smaku kwaśnego. Hierarchia ważności czynników branych pod uwagę przy zakupie żywności jest różna dla osób poniżej 60. r.ż. i starszych. Częstotliwość spożywania produktów funkcjonalnych była różna wśród osób poniżej 60. r.ż. i starszych. Osoby w wieku 60 lat i starsze wykazały bardziej zachowawczą postawę względem żywności funkcjonalnej niż młodsze. Osoby w wieku poniżej 60 lat i starsze wykazały podobną ogólną pożądalność konsumencką względem badanych produktów funkcjonalnych. W świetle uzyskanych wyników nie ma potrzeby intencjonalnego intensyfikowania smaku (zwłaszcza słonego i kwaśnego) w produktach funkcjonalnych przeznaczonych dla osób starszych. Opór wobec innowacji silniej determinował postawy osób w wieku 60 lat i starszych względem żywności funkcjonalnej niż naturalnie rozwijająca się z wiekiem potrzeba dbania o zdrowie.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej